2010. január 9., szombat

A játéknak vége

CSÚSZDA A JÖVŐBE - egy novállát ajánlok a figyelmetekbe, hogy legyen valami hosszabb olvasmány is, mert most néhány napra kiszállok, dolgoznom is kell... (kép: egy régi, 2005-ös fotóm, címe: A játéknak vége).

14 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ez a fotó még mindig. A novellát még nem olvastam, de bepótolom.

    VálaszTörlés
  2. Köszi- néha elkapok én is ezt-azt:)

    VálaszTörlés
  3. :) Azért itt is az a lényeg, hogy gondolkodik-e valaki, vagy sem. És még az sem baj, ha csak utólag történik meg az a gondolkodás!

    VálaszTörlés
  4. Igen, épp a napokban beszéltünk hasonlókat - fotózni (is) kéne (ha lenne idő), mindegy, mit, úgyis a végén, amikor az ember megnézi a képeket, dől el, hogy van-e valami naccerű - én azt szeretem, ha csak akkor látom meg, hogy csináltam valami jót, és nem is tudtam róla (mondjuk a fenti kép ellentmond ennek, mert ugyan kétségtelenül jó:))), de tudatos - amennyiben már akkor látszott, hogy akár jöhet egy jó a pillanat is, amikor a néni a csúszda körül járkálódzott...

    VálaszTörlés
  5. Persze, látni, hogy kivártad. De attól még jobb. Ha te, meg Tóth Kriszta fotózna, abból csak jó sülne ki.

    VálaszTörlés
  6. És nemcsak a fotózásból. Most olvastam a Költő ugyanolyan -t a gyulaiban, remek. úgy tűnik, múzsának is kiváló vagy:)

    VálaszTörlés
  7. Denhoda: Brooks Jensen mondott okosakat a Lenswork 50. számában (2003 december), nem tudom, ismered-e - 21 pontban foglalja össze a fotózási tanácsait, ha bírod az angolt, itt megleled: http://www.pic.org.au/pdfs/21ways.pdf (nekem le van fordítva, haha:)) - gyakorlatilag tudja ezeket az ember (meg te is:)), csak jó, ha tudatosítja, gondoltam magamban, amikor olvastam...

    Cirkle: ez hízelgő - vagy nem; ki tudja. Merthogy izé szerintem a múzsának inkább nőneműnek illene lennie (valahogy én ezt úgy képzelem), és akárhogy is, ez nekem nem sikerülhet. Olvastam amúgy én is, meg is lepett, merthogy tényleg csak ilyen szokásos dedikálás volt, nem gondoltam, hogy jegyzetet érdemelne:)

    VálaszTörlés
  8. Denhoda: Na és csak most látom a Tóth Krisztát a szövegedben (ez nagyon hízelgő rám nézve - bár, hogy hogyan fotózik, azt nem tudom, de hogy nagyon jól ír, az biztos). Épp Lackfi Penge c. műsora megy a Duna tv-n (míg ezt írom), és a Lovasi épp a Petróleumlámpa c. Omega-örököt énekli a Tóth Kriszta átírásában... Na meg épp most fejeztem be a Hazaviszlek, jó? -t is (nagyon jó:)) Szóval: tárca, dalszöveg, vers, próza - ezt mind nagyon jól csinálja a Kriszta; gondolom, egyértelmű, hogy jól is fotózik!!

    VálaszTörlés
  9. Bocsánat, talán múzsa helyett múzst kellett volna írnom:)Azt hittem, kitalált a dedikálás, de ha tényleg szokásos volt, akkor joggal gondolhatom, vagy te vagy az írója nem szokványos:)
    Köszi a csúzdát, élmény volt!

    VálaszTörlés
  10. Múzs, ez tetszik:))
    A szokásost nem úgy gondoltam ám, hogy annyira ostromolnának engem dedikációkért, hanem inkább úgy, hogy semmi különös nem volt, máskor is jöttek már könyveket aláíratni, de sosem íródott róla újságcikk... - persze nem baj, csak meglepett (vajon ezután már mindig így lesz?:)
    Novellaolvasást én köszönöm - ezek szerint kibírható szöveg...

    VálaszTörlés
  11. Krisztát csak azért említettem meg, mert ha nagyritkán találkozunk és beszélgetünk, akkor mindig dől belőle a sztori. És mind megél képben is. Úgy figyel, ahogy egy fotós szokott, meg te is persze. Nem minden író ilyen. Vagy nem minden művész. Van, aki egy saját, külön valóságot akar létrehozni, aztán az meg nem biztos, hogy olyan jól sikerül. Én a figyelő, elemző típusú emberekkel jobban szót értek.

    VálaszTörlés
  12. Hááááááááát, küldenéd magyarul?

    VálaszTörlés
  13. "Creative art of storytelling"! Erre is van 21 pontba szedett tanács?

    VálaszTörlés
  14. Denhoda: nem tudom, hogy van ez, csak az biztos, hogy mi már az első találkozáskor jól kijöttünk - amúgy Krisztával is így vagyok én is, már amikor találkozunk és beszélünk kicsit:) (emil ment a szöveggel!!!)

    Nóri: erre még sajnos leírást nem találtam:))

    VálaszTörlés